AKZONOBEL

OPEN WERKRUIMTE VOOR SAMENWERKING, KENNIS DELEN, INSPIRATIE EN VERBINDING

HET GLAZEN PALEIS
OP DE ZUIDAS


Het mondiale hoofdkantoor van multinational AkzoNobel staat aan de Amsterdamse Zuidas. Samenwerking, innovatie, creativiteit, ontmoeten en samen winnen: het gebouw ademt exact die basiswaarden uit die voor AkzoNobel voorop stonden in het ontwerp.

Het is dan ook een schitterend gebouw geworden binnen een spraakmakend concept. Voor AkzoNobel straalt het precies uit hoe het bedrijf wil werken en hoe het zich wil presenteren. Erfgoed, kunst en producten zijn daarmee onlosmakelijk verbonden.

Meer kenmerken

  • 18.000 m2
  • 10 verdiepingen
  • BREEAM Excellent certificaat
  • Ruim 700 werkplekken
  • Fris, licht en origineel ontwerp
  • Art Foundation op de begane grond

Ook een BREAAM certificaat:

Interview: Piet Schalkwijk & Harry Wolbrink, projectleiders AkzoNobel

Samenwerken is het sleutelelement

Wat we hebben geleerd van onze nieuwbouw? De partij die kan denken vanuit de klant, het vermogen heeft om diens belangen als beste te behartigen en een goede relatie en open sfeer kan opbouwen, heeft de toekomst.

Alles komt samen

We hebben Dura Vermeer een echte uitdaging gegeven door een gebouw neer te zetten dat wezenlijk onderdeel uitmaakt van onze veranderagenda. Het samenvoegen van verschillende locaties op één plek, het bijeenbrengen van het in Nederland gevestigde topmanagement, het samenbrengen van corporate en business management en de reductie van de carbon footprint komen allemaal in dit gebouw samen. Dat zie je terug in het exterieur, maar ook aan het interieur. Een spraakmakend gebouw binnen een spraakmakend concept, dat uitstraalt hoe wij willen werken en willen presenteren qua erfgoed, kunst en producten.

Ervaring, reputatie en degelijkheid

Je zoekt naar de juiste partij om zo’n intensief bouwproces in te gaan, op basis van bewezen ervaring, reputatie en degelijkheid. Dat zit bij Dura Vermeer goed. Dan begint het echte spel: het winnen van ons vertrouwen, het tonen van professionaliteit, oplossingsgerichtheid en betrokkenheid. Dat doe je door beloftes na te komen en in alle situaties rustig en in controle te blijven. We hadden zeker onze issues en stevige discussies, maar samenwerking is het sleutelelement geweest waardoor het gebouw is wat het nu is. De klik die wij hadden met de projectleiding en uitvoering heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Dat we de deadline van oplevering halen en kunnen inhuizen, komt mede doordat je profijt hebt van de goede relatie die je hebt opgebouwd.

EEN BINNENKLIMAAT DAT ONTMOETINGEN STIMULEERT

Bijzonder aan het pand is de klimaatgevel. Die maakt op een slimme manier gebruik van daglicht, zonnewarmte en luchtverversing. Door het gebruik van verschillende glassoorten ontstaat er een spel van reflectie en lichtbreking door de dag en seizoenen heen.

Als directe link naar AkzoNobel zijn de houten elementen afgewerkt met duurzame, hoogwaardige coatings in geleidelijk verlopende kleuren.


Het uiterst gezonde binnenklimaat zorgt voor een prettige werksfeer. Doordat er genoeg ruimte is voor ontmoetingen, is het hoofdkantoor ook een plek waar klanten graag langskomen om te werken.

RUIMTE OM TE WERKEN AAN INNOVATIE