AKZONOBEL

OPEN WERKRUIMTE VOOR SAMENWERKING, KENNIS DELEN, INSPIRATIE EN VERBINDING

HET GLAZEN PALEIS
OP DE ZUIDAS


Het mondiale hoofdkantoor van multinational AkzoNobel staat aan de Amsterdamse Zuidas. Samenwerking, innovatie, creativiteit, ontmoeten en samen winnen: het gebouw ademt exact die basiswaarden uit die voor AkzoNobel voorop stonden in het ontwerp.


Het is dan ook een schitterend gebouw geworden binnen een spraakmakend concept. Voor AkzoNobel straalt het precies uit hoe het bedrijf wil werken en hoe het zich wil presenteren. Erfgoed, kunst en producten zijn daarmee onlosmakelijk verbonden.


Bijzonder aan het pand is de klimaatgevel. Die maakt op een slimme manier gebruik van daglicht, zonnewarmte en luchtverversing. Door het gebruik van verschillende glassoorten ontstaat er een spel van reflectie en lichtbreking door de dag en seizoenen heen. Als directe link naar AkzoNobel zijn de houten elementen afgewerkt met duurzame, hoogwaardige coatings in geleidelijk verlopende kleuren.


Het uiterst gezonde binnenklimaat zorgt voor een prettige werksfeer. Doordat er genoeg ruimte is voor ontmoetingen, is het hoofdkantoor ook een plek waar klanten graag langskomen om te werken.

Meer kenmerken

  • 18.000 m2
  • 10 verdiepingen
  • BREEAM Excellent certificaat
  • Ruim 700 werkplekken
  • Fris, licht en origineel ontwerp
  • Art Foundation op de begane grond

Nog meer gebouwen met een BREAAM Excellent certificaat:

AkzoNobel beschreef de keuze voor Dura Vermeer na afloop als volgt: 'Een partij die kan denken vanuit de klant, het vermogen heeft om zijn belangen als beste te behartigen en een goede relatie en open sfeer weet op te bouwen: die partij heeft de toekomst.'


Het nieuwe hoofdkantoor maakte destijds een wezenlijk onderdeel uit van de veranderagenda van AkzoNobel. Meerdere locaties, het topmanagement en alle corporate en business managementteams moesten worden samengevoegd. Daarnaast wilde AkzoNobel ook de carbon footprint fors omlaag brengen.

Het bleek een intensief bouwproces waarbij bewezen ervaring, reputatie en degelijkheid de ingrediƫnten waren om voor Dura Vermeer te kiezen. Tijdens het bouwen waren er discussies maar de samenwerking was stevig en bleek de sleutel tot een succesvolle oplevering. Samen werden oplossingen gevonden dankzij een professionele en betrokken houding.


De deadline werd dan ook gehaald mede dankzij de goede relatie die tijdens het project werd opgebouwd.

RUIMTE OM TE WERKEN AAN INNOVATIE