DE WALVIS

METAMORFOSE: GEDATEERD KANTOORGEBOUW WORDT EIGENTIJDSE DUURZAME WERKOMGEVING

TERUG NAAR DE OORSPRONG


In het centrum van Amsterdam aan de Grote Bickerstraat komen oud en nieuw samen in het kantoorpand De Walvis. Het bedrijfspand uit 1964 maakt een belangrijk onderdeel uit van de bouwhistorie op Bickerseiland. Door de jaren heen heeft het gebouw echter veel verbouwingen en aanpassingen van gebruikers ondergaan. Om het pand weer zijn oorspronkelijke karakter terug te geven, inclusief de kwalitatieve en duurzame specificaties van nu, wordt het ingrijpend gerenoveerd. Daarmee wordt een nieuw icoon toegevoegd aan het IJ.

Het renovatieontwerp van KAAN Architecten respecteert de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw. De renovatie voldoet aan de nieuwste technieken en duurzame eisen. Dat levert een eigentijds en duurzaam kantoorgebouw op. Zo krijgt het gebouw een nieuwe (glas)gevel en worden volledig energiezuinige, duurzame installaties toegepast. Het pand wordt uitgebreid met moderne kantoor- en overlegfuncties. Zowel uitrusting, uitstraling als afwerking zijn groen en modern met een industriƫle look.

Meer kenmerken

  • 9.900 m2
  • 8 verdiepingen
  • Duurzame renovatie
  • IndustriĆ«le look
  • BREEAM-excellent
  • Gasloos & stille akoestiek
  • Hoog afwerkingsniveau

Een ander voorbeeld van renovatie?

EEN RENOVATIE MIDDEN IN DE STAD

Het Bickerseiland, een van de westelijke eilanden van Amsterdam, is een gebied waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Door de locatie in een woonwijk aan het IJ, pal naast een plezierhaven, wordt op een extreem krappe en complexe bouwplaats geopereerd. De renovatie kent daarnaast ook een zeer korte bouwtijd: in slechts 13 maanden wordt De Walvis opgeleverd.

FLEXIBELE INSTALLATIES KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Het pand voldoet na de renovatie weer aan alle eisen van deze tijd: gasloos, uiterst duurzaam, met vrije kantoorruimtes en een hoog afwerkingsniveau. Dit alles om de gebruikers van alle gemakken te voorzien. Door de installaties flexibel aan te leggen, is het eenvoudig om ruimtes aan te passen naar nieuwe huurders en hun wensen. De Walvis is daarmee ook klaar voor de toekomst.