EUROPEAN MEDICINES
AGENCY

WERKOMGEVING DIE HOOGWAARDIGE CREATIVITEIT EN KWALITEIT STIMULEERT

AMBITIES ZONDER GRENZEN

Begin 2018 wordt bekend dat het European Medicines Agency (EMA) vanwege de aanstaande Brexit een nieuw onderkomen zoekt. Het agentschap beoordeelt de geneesmiddelen voor mens en dier, en bewaakt de kwaliteit daarvan binnen de Europese Unie. Een belangijke taak. Dat vraagt om een werkomgeving waarin men in alle rust kan samenwerken, maar waar het ook mogelijk is om te overleggen op topniveau.


This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

MAXIMALE FLEXIBILEIT

Binnen 18 maanden zal het 80 meter hoge gebouw verrijzen aan de Zuidas in Amsterdam. Het biedt dan plaats aan 900 medewerkers uit zo’n 30 landen. Dura Vermeer en partners werken in shifts de klok rond om het project op tijd op te leveren.


Duurzame materialen van hoge kwaliteit en een maximale flexibiliteit van meubilair en indeling zorgen voor een optimale werkomgeving. Jaarlijks ontvangt EMA ongeveer 36.000 bezoekers en vinden er 500 à 600 internationale vergaderingen plaats.


Zo wordt het iconische pand een werkplek waar zowel medewerkers als bezoekers graag naar afreizen.


Meer kenmerken

  • 40.000 m2
  • 19 verdiepingen
  • Sky- en koffielounge en daktuin
  • Geïntegreerd landschappelijk lint
  • BREEAM Excellent
  • Voldoet aan BENG-eisen
Frans Rombouts, projectdirecteur: "Het is een prachtige uitdaging om in zo’n korte tijd een kantoor te bouwen waar je normaal twee keer zo lang over doet. Op 8 maart 2018 zijn we gestart met ontwerpen. Normaal duurt deze fase ruim acht maanden. Bij ons was het definitieve ontwerp in een half jaar klaar. Ongekend en nog nooit vertoond in Nederland."