GENMAB

CONNECT, INSPIRE, CREATE

SLIM GEBOUW VOOR HOOGSTAAND ONDERZOEK


Internationaal en beursgenoteerd biotechnologiebedrijf Genmab heeft een eigen Research & Development Center in het Utrecht Science Park op de Uithof. Biometrische bedrijven als Genmab zijn de motor achter economische groei en innovatie, gericht op een nieuwe toekomst.


Voor de nieuwbouw ligt de duurzaamheidslat hoog. Het Genmab Center wil een van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland worden. En dat lukt. Naast de gebouweisen wordt er ook een ondergrondse parkeergarage met elektrische autolaadpalen gebouwd wat het duurzame bewustzijn nog verder stimuleert.


De nieuwe onderzoeksfaciliteit bestaat behalve uit laboratoria ook uit ruimten waar internationale wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten: kantoren en faciliterende ruimten zoals een science café, plaza en auditorium. Dat was een uitdrukkelijke wens van Genmab. En daar heeft Dura Vermeer passende oplossingen voor gevonden.


In de samenwerking met Dura Vermeer roemt Genmab de gedeelde kernwaarden: samenwerking, interactie, duidelijkheid over afspraken, netwerk en het belang van langdurige relaties. De samenwerking is dan ook als zeer positief en inspirerend ervaren. Genmab waardeerde de proactieve houding van Dura Vermeer tijdens de bouw- en werkprocessen. Ook zorgde Dura Vermeer ervoor dat de oplossingen binnen de financiële kaders bleven.


Het eindresultaat maakt de opdrachtgever dan ook bijzonder trots. 'Het is een prachtig, open en state-of-the-art gebouw geworden waaruit blijkt hoe wij naar de wereld kijken, hoe wij onze business willen bevorderen en wat samenwerking en verbinding daarin betekenen', aldus de oprichter en CEO van Genmab Jan van de Winkel.


Ook de belegger Kadans Science Partner is verheugd dat Dura Vermeer hen met Genmab in contact heeft gebracht. Men is trots op de samenwerking die daaruit is voortgekomen. Het iconische gebouw spreekt aan en is voor Kadans zeer interessant om in de beleggingsportefeuille te hebben.

Meer kenmerken

  • 11.250 m2
  • Transparant atrium met cascaderende schotels
  • 300 m2 zonnepanelen
  • Ventilatiesysteem dat zelfstandig CO2-metingen verricht

Ook het EATC kent een prachtig open atrium: