NIBC

EEN INSPIRERENDE WERKPLEK VOOR DE GEBRUIKER

EEN GEBOUW DAT HAAR GEBRUIKERS VERWELKOMT


Kantoorruimtes in het historische hart van Den Haag: dát biedt kansen! Na een hoogwaardige renovatie belichaamt het 25.000 m2 grote gebouwencomplex aan het Carnegieplein de open en vriendelijke mentaliteit van haar gebruiker: NIBC.


Wie de voordeuren opent, ziet geen gesloten bankinstelling maar een verwelkomend entreegebied: een mix van een restaurant, koffiecorner, keuken en loungeruimte. Het complex bestaat uit een vijftal gebouwen, waarvan diverse delen zijn verhuurd aan externe huurders. Het nieuwe en frisse ontwerp stimuleert een open sfeer en creativiteit. Een echte meerwaarde voor alle gebruikers.


Tijdens de werkzaamheden is de bank in gebruik gebleven. Dit vereiste een strakke planning, met een scherp oog op de beveiliging van het gebouw. Ook vonden bepaalde werkzaamheden plaats buiten de reguliere werktijden om. Dit om overlast te voorkomen.

In de kantoren op de 1e tot en met de 5e verdieping heeft NIBC een flexwerk concept ingevoerd. Ruim 500 werknemers kunnen nu tijd- en plaats onafhankelijk werken. De kantoren zijn volledig getransformeerd: van nieuw interieurwerk en elektrotechniek tot duurzame installaties.

Meer kenmerken

  • 25.000 m2 totale vloeroppervlak
  • 9.500 m2 verbouwd
  • Design & Build
  • Formele én informele overlegplekken
  • Energetisch klimaatplafond
  • Naar ontwerp van De Mannen van Schuim & Bureau 070
  • In zeer korte tijd gerealiseerd (juli 2015 – jan 2016)
  • C2C en BREAAM eisen

HET COMPLEX

Het complex bestaat uit een vijftal gebouwen, gekoppeld via twee binnenpleinen. De voorzieningen op de begane grond worden gedeeld met de andere huurders. Het aanbod van werkplekken is gevarieerder geworden met de vertrouwde bureauwerkplekken, maar ook samenwerkplekken, informele en formele ontmoetingsruimtes. De lichte, open en transparante verdiepingen worden als zeer prettig ervaren.

DUURZAME DOELEN

De renovatie vond plaats binnen de bestaande gebouwstructuur, met behoud van zoveel mogelijk bestaande materialen en installaties. De 4e verdieping van het gebouw kent een energetisch nieuw klimaatplafond voor verwarming en koeling. De verlichting in een deel van het gebouw is vervangen door hoogwaardige LED verlichting. Alle toegepaste nieuwe materialen zijn positief getoetst op het gebied van C2C en BREAAM eisen.

EEN KWALITATIEF ÉN LEUK PROJECT:
DAT WAS DE KLANTWENS