UNILEVER

GLOBAL FOODS INNOVATION CENTRE VERWEZENLIJKT EEN GEZONDE EN DUURZAME WERKOMGEVING

WAAR TOP SCIENCE EN TOP DESIGN SAMENKOMEN


Op de campus van de Wageningen University & Research (WUR) laat levensmiddelenconcern Unilever een nieuwe faciliteit ontwikkelen. Een belangrijk project, want het pand stelt studenten en onderzoekers in staat om op duurzame wijze te werken aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.

Het gebouw zal geschikt zijn voor maar liefst 7 functies, van kantoorruimte tot winkelfunctie. Ook is de duurzaamheidsambitie hoog. Het gebouw maakt intensieve samenwerking mogelijk: een vereiste om fundamentele innovaties te realiseren om zo het huidige voedingssysteem in de wereld te verbeteren.


De faciliteit ondersteunt Unilever om optimaal aan de slag te kunnen. Waarden zoals gezondheid en productiviteit vormen samen met daglicht optimalisatie het uitgangspunt voor het intelligente en duurzame gebouw. Met een aangenaam binnenklimaat staat inspiratie en connectiviteit tussen mensen centraal. Vanaf medio 2019 kan men aan de slag in de inspirerende nieuwe faculteit.

Meer kenmerken

  • 40.850 m2 vloeroppervlak
  • Nieuwe werkomgeving voor startups en consumenten
  • Vier bouwlagen met testkeukens, Pilot Plant, kantoren en laboratoria
  • Naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects
  • Hoge BREEAM-ambities

RUIMTE VOOR ONDERZOEK EN INNOVATIE