BLAAK16

EEN MODERN KANTOORGEBOUW VOOR EEN GEZONDE TOEKOMST

DUURZAME FACELIFT VOOR OPTIMAAL GEMAK


In tijden van verandering, verandert vastgoed mee. Kantoorgebouw Blaak16 dateert nog uit de jaren ’70, maar kreeg onlangs een complete facelift. Met respect voor originele architectuur en de omgeving is het gebouw getransformeerd tot een multifunctioneel en uiterst duurzaam kantoor.

Het vernieuwde pand integreert kwaliteit met functionaliteit. De grootse entree, de 11 verdiepingen en rooftop met terras zijn voorzien van alle comfort en gemak. Het penthouse office kent een adembenemend uitzicht en bezorgt menig vergadering net dat extra beetje inspiratie. Met de hoogwaardige renovatie is een pand ontwikkelt dat dienst doet als werk- en verblijfsomgeving van vandaag en morgen.


De gevel is volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Het grote glasoppervlak zorgt voor een bijzondere lichtinval die de gebruikers een gebouwbeleving biedt. In alles is nagedacht over duurzaam gemak. Oplossingen als een WKO-systeem met warmtepomp, klimaatplafonds en aansluiting op stadsverwarming maken het gebouw nagenoeg energieneutraal.

Meer kenmerken

  • 14.000 m2 vloeroppervlak
  • Zeer binnenstedelijk
  • BREEAM Excellent
  • WELL GOLD Certificaat
  • Geheel nieuwe gevel geplaatst

Nog meer inspiratie?

BEST PRESTERENDE BOUWPLAATS

Het gebouw ligt aan een zeer drukke straat. Tijdens de bouwwerkzaamheden zijn uitgebreide bouwvoorzieningen getroffen om overlast te beperken en veiligheid te garanderen. Een fietstunnel beschermde fietsers en voetgangers tegen mogelijk vallend puin. Ook is slim gebruikgemaakt van bestaande materialen om een keet en toiletvoorzieningen te maken. Hierop heeft de bouwplaats in 2017 de tweede prijs gewonnen voor het award ´Best presterende bouwplaats’ van Bewuste Bouwers.