PETER KROP

DIRECTEUR DIVISIE BOUW & VASTGOED

De traditionele vastgoedketen is sterk aan verandering onderhevig. Steeds vaker zijn klanten op zoek naar een vastgoedpartner die ontwikkeling, advies, ontwerp en uitvoering vanuit een integrale visie benadert. De klant rest nog maar één ding: zich concentreren op kwaliteit en een kantoor of gebouw dat echt bij hem en zijn mensen past. Bouw & Vastgoed directeur Peter Krop over Dura Vermeer als integrale vastgoedpartner.

Wat zijn de belangrijkste trends voor commercieel vastgoed?

"Er is een aantal duidelijke ontwikkelingen zichtbaar. Klanten en hun vastgoedadviseurs zoeken steeds vaker zelf hun locaties en slaan daarmee de projectontwikkelaar over. Daarnaast zijn ze op zoek naar andere, nieuwsoortige vastgoedconcepten. Innovatieve concepten die passen bij de flexibiliteit die gepaard gaat met plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Het gebouw zelf moet duurzaam zijn - het liefst circulair - en een iconisch, stijlvol karakter hebben dat past bij het imago van de klant. De belangrijkste trend is misschien wel dat klanten een partij willen die vanaf het begin, de projectontwikkeling, tot het eind, oplevering inclusief inrichting, de verantwoordelijkheid op zich kan nemen."

Wat is het voordeel voor de klant van een integrale oplossing?

"Veel van bovenstaande komt voort uit klassieke pijnpunten van de klant. Want als er verschillende partners voor verschillende onderdelen van een project verantwoordelijk zijn, is het lastig om overzicht te behouden. Je loopt dan het risico op uitloop van werkzaamheden, extra kosten en nét niet dat gebouw dat de architect oorspronkelijk voor ogen had. Wij zijn ons daarom zo’n tien jaar geleden nadrukkelijk gaan richten op integrale samenwerking en het werken met geïntegreerde contractvormen, zoals Design & Build. De klant krijgt hierdoor sneller het beste product tegen een lagere prijs – want er zijn ook minder faalkosten, doordat je veel vroeger in het proces aanhaakt en er veel afstemming is met de klant."

Wat doet Dura Vermeer anders dan andere bouwpartijen?

"Mede dankzij onze solide financiële basis zijn we een van de weinige partijen in de markt die de verantwoordelijkheid voor een project van a tot z kunnen dragen, ook als risicodragende partner. Daarnaast werken we écht samen. We ontwerpen niet voor, maar mét onze klant: we begrijpen hun uitdagingen en kunnen daarnaar handelen. We hebben de afgelopen jaren namelijk tientallen spraakmakende iconische gebouwen voor (inter)nationale klanten gebouwd en ontwikkeld.


Zoals het AkzoNobel-gebouw, het Stibbe-hoofdkantoor op de Zuidas, het Center for Simulator Maritime Training (CSMART) voor Carnival Corporation in Almere en Fluor in Hoofddorp. Maar ook voor Unilever: het nieuwe Global Foods Innovation Centre in Wageningen en het Genmab gebouw in Utrecht.

Klanten kunnen daardoor vertrouwen op onze expertise en een team dat 100% betrokken is bij hun project. Ons commitment start al voor we een opdracht verwerven; als we geloven in een project, dan investeren we erin."

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Peter Krop, directeur Divisie Bouw en Vastgoed - over bouwen voor mensen

"We ontwerpen niet voor, maar mét onze klant: we begrijpen hun uitdagingen en handelen daarnaar."