RABOBANK

MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW MET EEN HOGE DUURZAAMHEIDSAMBITIE

ONTMOETINGSPLAATS MET EIGEN IDENTITEIT


In het multifunctioneel gebouw van Rabobank Gouwestreek zijn de vier vestigingen in Gouda opgegaan. Het centrale thema van het pand is ‘verbinden’. In het transparante hart vindt die verbinding plaats. Klanten en bezoekers kunnen hier terecht voor bankzaken, maar ook voor cursussen online bankieren en kennissessies.


Het pand bestaat uit twee delen die aansluiten bij de identiteit van Rabobank. De rug van het gebouw is solide en staat voor soliditeit en betrouwbaarheid. Het andere, open deel staat voor zichtbaarheid en transparantie. Een ander kenmerk is flexibiliteit. Belangrijk, gezien de gedeeltelijke verhuur van het pand. Het kantoor biedt tal van faciliteiten voor bijeenkomsten en activiteiten van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties.


Het kantoorpand is gebouwd volgens BREEAM-Excellent certificering. Het is zelfs één van de meest duurzame kantoorgebouwen in Gouda. Omdat het gebouw langs het spoor staat, is het zo geconstrueerd dat het geluids- en trillingshinder voorkomt. Het ontwerp met veel glas en luifels zorgt voor veel daglicht en weert tegelijkertijd zonnewarmte.

Meer kenmerken

  • 4.750 m2 vloeroppervlak
  • Verbindende omgeving voor medewerkers en bezoekers
  • Naar ontwerp van Kraaijvanger Architecten
  • In samenwerking met ingenieurs- en adviesbureau DGMR
  • BREEAM-excellence certificering

FLEXIBILITEIT MET BEHOUD VAN IDENTITEIT: EEN PAND DAT VERBINDT