UNILEVER

GLOBAL FOODS INNOVATION CENTRE VERWEZENLIJKT EEN GEZONDE EN DUURZAME WERKOMGEVING

WAAR TOP SCIENCE EN TOP DESIGN SAMENKOMEN


Op de campus van de Wageningen University & Research (WUR) laat levensmiddelenconcern Unilever een nieuw Global Foods Innovation Centre ontwikkelen. Een gebouw dat letterlijk waarde toevoegt; het stelt studenten en onderzoekers in staat om op duurzame wijze samen te werken aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.

Het gebouw zal maar liefst zeven functies herbergen, van kantoorruimte tot winkelfunctie. Het gebouw maakt intensieve samenwerking mogelijk: dat is een vereiste als je fundamentele innovaties wilt realiseren die ons bestaande voedingssysteem in de wereld moeten verbeteren.


Het Innovation Centre ondersteunt Unilever om optimaal aan de slag te kunnen met die ambities. Gezondheid, productiviteit en daglichtoptimalisatie vormen de uitgangspunten voor dit intelligente en duurzame gebouw. Het aangename binnenklimaat en de lichte omgeving zorgen voor een prettige werkomgeving.


Het gebouw brengt mensen met elkaar in verbinding, zodat zij samen tot de beste ideeën kunnen komen. Vanaf medio 2019 kunnen gebruikers aan de slag in het inspirerende nieuwe Innovation Centre.

Meer kenmerken

  • 40.850 m2 vloeroppervlak
  • Nieuwe werkomgeving voor startups en consumenten
  • Vier bouwlagen met testkeukens, Pilot Plant, kantoren en laboratoria
  • Naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects
  • Hoge BREEAM-ambities

RUIMTE VOOR ONDERZOEK EN INNOVATIE