UNILEVER

FOODS INNOVATION CENTRE ‘HIVE’ VERWEZENLIJKT EEN GEZONDE EN DUURZAME WERKOMGEVING

WAAR LIFE SCIENCE EN TOP DESIGN SAMENKOMEN

Op de campus van de Wageningen University & Research (WUR) prijkt het nieuwe Global Foods Innovation Centre van Unilever: Hive. De transparante vormgeving en strategische centrale ligging van het gebouw zorgen voor optimale interactie. Voedingsdeskundigen van Unilever, onderzoekers en studenten, kennisorganisaties, startups en andere bedrijven uit de voedingssector komen hier samen om te werken aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Een kruisbestuiving die ook gefaciliteerd wordt doordat een groot deel van het gebouw publiekelijk toegankelijk is.

Bekijk het unieke Global Foods Innovation Centre van binnenuit

UTILITEITSBOUW MET ZEVEN FUNCTIES ONDER ÉÉN DAK

Kennisuitwisseling staat in Hive centraal. Het gebouw herbergt maar liefst zeven functies: van kantoorruimte en laboratoria tot een mini-fabriek, conceptstore, atrium en een Food & Customer Experience met testkeukens. De opzet maakt intensieve samenwerking mogelijk, wat een grote wens van Unilever was.

Binnen deze nieuwe werkomgeving kan het levensmiddelenconcern nog meer fundamentele innovaties realiseren die ons bestaande voedingssysteem in de wereld verbeteren. Het Innovation Centre ondersteunt Unilever om optimaal aan de slag te kunnen met die ambities.

EEN VAN DE MEEST DUURZAME GEBOUWEN TER WERELD

Gezondheid, productiviteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit vormen de uitgangspunten voor dit intelligente en duurzame gebouw. Zo zijn alle gebruikte materialen gekozen op hun circulariteit en herkomst; 95% van het interieur bestaat uit hergebruikte onderdelen.

Technieken als zonnepanelen, zonnecellen, natuurlijke klimaathuishouding en een WKO-systeem laten het gebouw zo energie efficiënt mogelijk functioneren. Met aandacht voor (dag-) licht, uitzicht op groen, luchtkwaliteit, akoestiek en ergonomie draagt het gebouw ook bij aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

De integrale ontwerpbenadering en intensieve samenwerking tussen Dura Vermeer en Unilever zijn uiteindelijk beloond met de hoogste duurzaamheidscertificering ter wereld: het BREAAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat.

“We hebben een gebouw met alle voorzieningen om uiteenlopende voedselinnovaties te ontwikkelen.”

- Serpil Tascioglu, Director Foods Innovation Strategy & Transformation bij Unilever

Gebouw met meerdere voorzieningen

“Hoe kunnen we mensen voorzien van duurzaam en gezond voedsel - nu, maar ook in 2050?” vroeg Serpil Tascioglu, Director Foods Innovation Strategy & Transformation bij Unilever, zich af. In samenwerking met Dura Vermeer is een open en transparant gebouw neergezet met alle voorzieningen om voedselinnovaties te ontwikkelen. In Hive is ruimte gecreëerd voor kantoren, laboratoria, keukens en een minifabriek.

Maximaal duurzaam

Unilever wilde een pand realiseren met de hoogste duurzaamheidsdoelstelling. Een uitdagende ambitie die we met trots samen hebben waargemaakt. Het resultaat is een van de meest duurzame panden ter wereld. Hierbij is nagedacht over het hergebruiken van materialen en onderdelen, het opwekken van energie en het zoveel mogelijk beperken van het energieverlies. Zo hebben we het maximale niveau van het duurzaamheidscertificaat behaald: BREEAM Outstanding.

“We zijn trots dat we een van de meest duurzame panden ter wereld hebben gerealiseerd.”

- Serpil Tascioglu, Director Foods Innovation Strategy & Transformation bij Unilever

Meer kenmerken

  • 40.850 m2 vloeroppervlak
  • Design & Build
  • Nieuwe werkomgeving voor startups en consumenten
  • Vier bouwlagen met testkeukens, Pilot Plant, kantoren en laboratoria
  • BREAAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat

FACILITEITEN CREËREN DIE MET DE AMBITIES VAN HUN GEBRUIKERS MEEGROEIEN. HOE COMBINEER JE UITEENLOPENDE PROCESSEN EN TECHNIEKEN IN ÉÉN GEBOUW?

Adjunct-directeur Patrick Kip over hoe de science sector wordt ondersteund in hun ambities, met Unilever als blikvanger:

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wil je nog meer te weten komen over het ontstaan van het Unilever pand? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om het ontwikkelen van jouw vastgoedproject? Onze experts helpen je graag!