TUDORPARK

ALLE RUIMTE OM JE ICT-KENNIS TE BLIJVEN ONTWIKKELEN

PROJECTLEIDER: MARCO KOCK

MARCO KOCK:


"Tudorpark is een unieke woonwijk gebouwd in de Engelse Tudorstijl: steile daken van keramische lei, ramen met roedeverdeling en schoorstenen met Chimney Pots. Het nieuwbouwproject is de grootste uitbreiding van Hoofddorp sinds de afronding van de Floriade in de jaren ’90. Dat is natuurlijk een mooi project om als projectleider te mogen draaien! Er lopen veel gelijktijdige bouwstromen die ik - uiteraard samen met mijn team - coördineer. De digitalisering en gebruik van onze ICT-kennis speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast voel ik mij verantwoordelijk voor het creëren van een positieve werksfeer waarin iedereen kan floreren, en dat lukt bijzonder goed!"

Ben jij de projectleider die wij zoeken?

Bekijk onze vacatures op:

Lees de blog van Marco:

Plezier in het werk zorgt voor goede kwaliteit

Als projectleider met 20 jaar ervaring kon ik kiezen uit meerdere werkgevers toen ik 2,5 jaar geleden een nieuwe werkomgeving zocht. Voor mij was het belangrijk om bij een bedrijf te werken dat voorliep op ICT-gebied. Ook omdat ik zelf nog een kennisinhaalslag kon maken in de wereld die 3D heet. Connectiviteit, toegankelijkheid: bij Dura Vermeer zijn dat soort zaken gewoon goed geregeld. Op mijn eerste dag lag naast een bos bloemen een iPad en mobieltje voor me klaar.

Dura Vermeer heeft er bewust voor gekozen om digitale innovatie hoog op de agenda te zetten. Bijvoorbeeld BIM field: binnenkort doen we een pilot voor de wet Kwaliteitsborging voor de bouw. Bij het project Tudorpark gaan we BIM field gebruiken om kwaliteit vanaf het begin aantoonbaar te maken. Dura Vermeer stimuleert innovatie en geeft je als medewerker alle ruimte om de ICT-kennis die hiervoor nodig is te ontwikkelen.

Haal het maximale uit jezelf

Het is mijn ambitie als projectleider om mensen zo te begeleiden dat ze het maximale uit zichzelf halen. Als dit lukt geeft me dat een enorme kick. Het samenwerken met mensen vind ik het belangrijkste, op welk project is van minder belang. Dat betekent dat ik onder meer naar de capaciteiten en inzetbaarheid van mensen kijk: zit iemand nog wel lekker in zijn vel, en zo niet, wat kan ik doen om dat te realiseren. Dura Vermeer geeft me de ruimte om dit te doen. Als waardestroom coach draai ik ook mee in een coach-the-coachproject gericht op mijn eigen ontwikkeling en die van alle medewerkers. Waardestromen zijn teams samengesteld uit alle disciplines binnen het bedrijf die voor een lange periode met elkaar samenwerken aan ontwikkel- en bouwopgaves.

De mens achter de techniek

Eigenlijk ben ik het liefste zo min mogelijk met techniek bezig. Dat doen professionals zoals werkvoorbereiders en uitvoerders ook beter. Ik ben verantwoordelijk voor het team en het creëren van een positief teamgevoel. Dat betekent ook dat ik met alle teamleden af en toe een rondje over het project loop. Om te praten over hoe het gaat en wat er echt in iemand omgaat. Als je je voelsprieten uitzet, komt het er vanzelf uit als iets niet helemaal 100% is.

Goed in balans zijn

Een project is voor mij een succes als iedereen tevreden is: de klant, het team, andere stakeholders. Maar voor mij persoonlijk is het allerbelangrijkste dat teamleden plezier in hun werk hebben. Dat geldt ook voor mezelf. Plezier zorgt ervoor dat de kwaliteit goed blijft, anders wordt het een strijd. Om mensen te kunnen helpen in hun ontwikkeling moet ik zelf goed in balans zijn. Dat betekent dat ik bij mijn leidinggevende moet kunnen binnenlopen als iets me dwars zit. Even stoom afblazen. Bij Dura Vermeer kan ik mezelf zijn en krijg ik de vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren zoals ik dat wil. Dat is voor mij heel belangrijk.


Lees ook de blog van mijn collega:

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

UNIEKE UITBREIDING VAN HOOFDDORP


Over enkele jaren ligt aan de zuidkant van Hoofddorp een compleet nieuwe woonwijk, Tudorpark. Een enorm terrein met zo'n 1250 woningen realiseren – van rijtjeshuizen en appartementenblokken tot tweekappers en luxe vrijstaande woningen. Dura Vermeer ontwikkelde Tudorpark en bouwt nu, met buurtgevoel en romantiek hoog in het vaandel, aan het project.

Ook zulke projecten leiden?

KENMERKEN

  • 1250 duurzame nieuwbouwwoningen
  • Engelse Tudorstijl
  • Alle woningen een eigen identiteit
  • Ruime opzet, veel groen en water