KPN


VAN BESTAAND REGIOKANTOOR TOT MODERNE EYECATCHER

KANTOOR ALS DWARSDOORSNEDE
VAN DE SAMENLEVING


Modern en future proof, dát moest het nieuwe hoofdkantoor van KPN uitstralen. Middels een ingrijpende transformatie is een nieuw icoon opgeleverd. De markante toren onder aan de Erasmusbrug benadrukt dat KPN en haar medewerkers middenin de samenleving staan.

Het 18.500 m2 gebouw, naar ontwerp van Renzo Piano, is uitgebreid met een glazen terminal van nog eens ongeveer 2.800 m2. Op de begane grond bevindt zich een groot auditorium, vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant, een KPN winkel en een restaurant van de keten Happy Italy.

Het gebouw is compleet geschikt voor de toekomst. Het ontwerp van de uitbreiding is zo flexibel dat KPN kan inspelen op veranderende wensen en eisen in de toekomst. Voor de gevel van de plint is speciaal triple glas gebruikt dat zorgt voor een energiezuinig gebouw.

Meer kenmerken

  • 2.800 m2 nieuwbouw
  • 22 verdiepingen
  • Auditorium
  • Energiezuinige, full color LED-pixelgevel
  • Voor publiek toegankelijke horeca
  • Nieuw bedrijfsrestaurant
  • Industriële look

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

RENOVEREN OP DE WERKVLOER

Tijdens de renovatie bleven zo’n 600 medewerkers van KPN in het gebouw doorwerken. De bestaande kantoorvloeren zijn in twee fases vervangen voor grote open flexibele werkruimtes met een moderne, robuuste uitstraling. Een ingrijpende verbouwing, waarbij op de onderste verdiepingen nieuwbouw verrees, terwijl de bovenste etages werden gerenoveerd.

ICONISCH ÉN DUURZAAM

Het resultaat van alle inspanningen is een even iconisch als duurzaam pand. Daarbij is veel gebruikgemaakt van gerecycled materiaal, zoals het tapijt en meubilair. De stoelen worden geleased. Het auditorium heeft een gigantisch raam met uitzicht op de Erasmusbrug. Het pand legt verbinding met de omgeving, het verleden, heden én toekomst van KPN.