Blog Peter Krop


PRACTICE WHAT YOU PREACH

“Het pand verbindt collega’s onderling, maar ook klanten en samenwerkingspartners."

Met enige regelmaat maken wij nieuwe kantoren voor onze klanten. Modern, hip, inspirerend, duurzaam en gezond. Nu realiseren we ons eigen kantoor (en showroom) waarin alles wat wij onze klanten aanbieden - en meer - wordt verwezenlijkt. Waar? Utrecht, Leidsche Rijn.

In dit multifunctionele gebouw van ca. 7.500 m2 gaan we een aantal zaken fundamenteel anders aanpakken en organiseren. Het pand wordt namelijk vooral van anderen. Waarom en hoe dan? Ik neem je graag mee achter de bouwschermen.

Alles onder één dak

Wie ons werk kent (en mijn blogs een beetje volgt), weet dat wij vinden dat iconisch vastgoed mensen vooral in hun ambities moet ondersteunen. Een fijne werkomgeving helpt je tot nieuwe inzichten en inspirerende plannen te komen, en daagt uit tot succesvolle samenwerking. Daarom besloten we om een aantal bedrijfsdisciplines van Dura Vermeer onder één dak samen te gaan brengen. Waaronder: de Showroom THUIS, Design Studio, Divisie Bouw en Vastgoed, Onderhoud en Renovatie Midden West, Vastgoedontwikkeling en Grote Projecten. Dat is meer dan 300 collega’s onder één dak. Tegelijkertijd zal het gebouw flexwerkplekken bieden aan onze gasten, zowel klanten als partners. Het pand verbindt op deze manier collega’s onderling, maar ook onze klanten en samenwerkingspartners. Het wordt een locatie waar we mensen op een eigentijdse manier samenbrengen.

Netwerken zijn de enige toekomst

Het figuurlijke fundament onder dit nieuwe gebouw wordt dan ook gevormd door de netwerkgedachte. Het werken in de nabije toekomst is niet meer een solistische activiteit binnen één bedrijf. Netwerken - intern en met je omgeving – is dé manier om snel tot innovaties te komen, veranderingen aan te kunnen en opdrachten uit te voeren binnen steeds veranderende omstandigheden, deadlines en budgetten. Je moet flexibel zijn. Anders overleef je de 21e eeuw niet. Kruisbestuiving is ontzettend belangrijk. Met het nieuwe pand creëren we een ontmoetingsplaats die tot netwerken uitnodigt.

De basis voor integraal samenwerken

We weten dat dit werkt. Door samen met adviseurs en klanten in een fysieke ruimte te zitten maak je niet alleen betere ontwerpen en gebouwen, maar kun je ook je design- en engineeringtraject versnellen. Kijk naar het EMA-gebouw op de Zuidas: daar is in één team met zo’n 50 tot 60 mensen maandenlang samengewerkt in één ruimte voordat we zijn gaan bouwen. Alleen in dit soort teams kan je integraal en snel nieuwe ideeën en producten ontwikkelen, komen tot een robuust ontwerp, en de hele engineering en planning tot in de finesses met elkaar uitwerken. Zo kom je dus veel sneller tot een goed plan en succesvolle projecten.

Laat je klanten aanschuiven bij de lunch

Lunchen met je kopers, wie doet dat? Wij nemen de klantbeleving als uitgangspunt en nodigen kopers van woningen echt uit bij ons in huis. Want ‘de klant centraal’; iedereen zegt het, wij doen het. We hebben natuurlijk al een showroom in Haarlem, maar ook die komt nu onder één dak met de andere bedrijfsdisciplines. Onze Showroom THUIS zal in het nieuwe pand jaarlijks zo’n tweeduizend kopers van onze woningen begeleiden bij het maken van keuzes rondom de keuken, badkamer en wand- en vloerafwerking. En ze lunchen (en dineren) gewoon met ons mee in de brasserie! Zo ontstaan gesprekken in het hart van ons gebouw.

Mes snijdt aan meerdere kanten

Een gebouw dat aanzet tot integratie, communicatie en inspiratie. Een locatie die talenten aantrekt en vasthoudt. Als werkgever bied je zo niet alleen de mogelijkheid om aan de gaafste projecten te werken; je biedt ook een gave werkplek. Digitaal staat daarbij voorop: de wens en behoefte is tegenwoordig om overal te kunnen werken.


In het Inspiration Centre faciliteren we daarom in iedere ruimte een optimale werkomgeving. Mensen kunnen gebruikmaken van specifieke AR-, VR- en BIM-ruimtes en er komt een auditorium voor lezingen, trainingen en events. Kortom, alles is gebaseerd op het vergroten van onze toegevoegde waarde voor onze mensen en klanten. Ik kijk er enorm naar uit om de deuren van ons pand in september 2020 open te zetten voor iedereen en jullie te verwelkomen!

Nog heel even geduld...

“Alles is gebaseerd op het vergroten van onze toegevoegde waarde voor onze mensen en klanten.”

DURA VERMEER INSPIRATION CENTRE‘De klant centraal’; iedereen zegt het, wij doen het.